Vapaaehtoistoiminta


Tule Sinäkin vapaaehtoiseksi. Voit toimia vaikka omalla kylällä ja paikkakunnalla.


Jokainen meistä voi edistää allergia- ja astma-asioita! Pienelläkin panoksella on merkitystä. Voit tehdä yksittäisen pienen jutun, kuten viedä neuvolaan oppaita ja lehtiä, tai sitoutua pidemmäksi aikaa, esim. vuodeksi vetämään vertaisryhmää. Vapaaehtoisena tuotat ja saat itsellesikin iloa ja paljon hyvää mieltä.

Valitse mieleisin tehtävä, mikä parhaiten sopii elämäntilanteeseesi ja ota yhteyttä yhdistyksemme toiminnanjohtajaan puhelimitse puh. 0440 214 112  tai sähköpostilla esallergia.iho.astma (at) gmail.com, niin sovitaan toiminnoista. Lämpimästi tervetuloa mukaan!


Vapaaehtoisten tehtäviä allergia- ja astmayhdistyksessä:

Apukädet
Järjestämme erilaisia tapahtumia, jäseniltoja, retkiä ja esittelyitä. Tule laittamaan tila kauniiksi, kaatamaan kahvia, jakamaan oppaita ja näytteitä ja vaikka kertomaan allergiasta ja astmasta oman kokemuksesi kautta. Kysy, milloin on seuraava tapahtuma, jossa kaivataan apukäsiä.

Tapahtuma
Tule apukäsiksi tai vastaamaan koko tapahtuman ideoinnista, mainostuksesta ja tapahtumajärjestämisestä.

Liikuntatuokioiden vetäjä 
Jokainen meistä hyötyy liikunnasta, erityisesti astmaatikot. Voisitko sinä vetää esim. jäsenillan aluksi vartin liikuntatuokion ryhtijumppaa, tanssia tai liikuntapelejä?

Tai haluaisitko vetää ihan liikuntaryhmää joka kokoontuisi kerran tai kaksi kuukaudessa? Liikuntatuokioiden vetäjiä tarvitaan. Voit myös tarjoutua vaikkapa yhteisten kävelyretkien vetäjäksi. Siihen ei tarvita muuta kuin omaa osallistumista ja sopivan mittaisen reitin suunnittelua yhdessä muiden kanssa.

PieniEle -lipaskerääjä 

Haluatko antaa parin tunnin panoksen allergisten ja astmaattisten hyväksi? Tule lipaskerääjäksi. Seuraava PieniEle -lipaskeräys järjestetään seuraavien vaalien aikana. 

PieniEle -lipaskeräyslahjoituksilla tuetaan kotimaan vammaisia ja sairaita - pieni ele – hetki onnea! Lipaskeräystä suoritetaan vaalien yhteydessä. Puolet keräyksen tuotoista jää suoraan keräyspaikkakunnalle pitkäaikaissairaiden ja vammaisten tukemiseen. Toisella puolikkaalla tehdään koko Suomen kattavaa vammais- ja terveystyötä. 

Ryhmänvetäjä omalle paikkakunnalle
Kun allergiset, astmaattiset ja herkät kokoontuvat yhteen, kenenkään ei tarvitse selitellä köhinäänsä, ihottumaa tai erityisruokavaliotaan. Jokainen osallistuja tietää, että nämä ovat arkipäivää. Siksi allergia- ja astmayhdistyksissä halutaankin pitää erilaisia ryhmiä. Niissä voidaan kokea vertaisuutta. Ryhmät voivat olla kahvikupin ääressä jutustelua, liikuntaa tai käsitöitä tai pikkualustuksia ja sen jälkeen juttelua. Ryhmänvetäjänä suunnittelet vuoden aikataulun ja mahdollisen ohjelman, mietit mainostuksen, varaat tilan, tarvittaessa hoidat alustajat, hoidat mahdolliset kahvit ja teet, toivotat osallistujat tervetulleeksi, ohjaat keskustelua ja lopuksi toivotat heipat. Yksin näitä kaikkea ei tarvitse tehdä, vaan vetäjänä huolehtia, että kaikki tulee tehtyä. Vertaisvetäjille on tarjolla kerran vuodessa Allergia- ja astmaliiton järjestämä tapaamispäivä.

Opiskelija
Meille myös opiskelijat ovat tervetulleita suorittamaan tehtäviä mm. näiden vapaaehtoistehtävien muodossa. Sovitaan yhdessä mitä teet yksin tai opiskeluporukassa, neuvottele opettajan kanssa miten saat niistä opintopisteitä ja ryhdytään hommiin. Lopuksi voimme kirjoittaa sinulle todistuksen tehdyistä asioista. Allergia- ja astmayhdistyksissä on mm. fysioterapeutti tai liikunnanohjaajaopiskelijat järjestäneet hengitysliikuntahetkiä astmaatikoille, sosionomi- tai lastenhoitajaopiskelijat järjestäneet perheille toiminnallisen allergiaillan, kotitalousopettajaopiskelijat leiponeet erityisruokavalioillassa perheiden kanssa, markkinoinnin opiskelijat päivittäneet nettisivut ja huolehtineet allergiaviikon tiedotuksesta. Katsotaan yhdessä mikä olisi sinun opintojuttusi tai opinnäytetyösi.

Somelähettilään esittely :


"Hei, olen Jere Luntta Hirvensalmen Tuukkalasta. Aloitin tänä vuonna yhdistyksemme somelähettiläänä. Olen tämän kevään abiturientti Mäntyharjun lukiossa. Päivittelen yhdistyksemme facebookkia ja instagrammia, ei muuta kuin somettamaan!!" 

Meidän uusi Somelähettiläs Jere.