Liikunta

Etelä-Savon Allergia Iho ja Astma ry:n jäsenille keuhkoja avaavaa joogaa Mikkelissä:

10 x kortti tarjous 140 e (norm. 150 e) maksu 15.8.23 mennessä

Kertakäynti tarjoushinta 18 e (norm. 20 e) kät. tai pk paikan päällä 

Paikka: Joogastudio YogaSoul Maaherrankatu 21 Mikkeli

Aika: Keskiviikkoisin 15 x syyskausi 23.8.23 – 29.11.23 klo 18.30–19.30

Opettaja: 25 v työvuosilla Annika Schauman p. 040 7606 285

Ilmoittautuminen:  15.8.23 mennessä schauman.annika(at)gmail.com tai txt, tg, wa-viestillä puh 040 7606 285, saat lisätietoja/maksuohjeet/tilinumeron.

BodyMindSoulfulness-läsnäolojooga - kaikille sopiva - lähinnä  yin/ yang/ kundaliini / hatha jooga tyyppistä. Asanoiden ulkoisen muodon ja tietoisen, läsnä olevan keuhkoja avaavan hengityksen lisäksi, kiinnitetään enenevästi huomio tietoiseen läsnäoloon, mielen ja tunteiden tasaamiseen, stressinhallintaan. Säännöllisen hengityksen harjoittamisen on tutkitusti todettu vaikuttavan suotuisasti  keuhkojen ja hengityskyvyn paranemiseen, kuin myös esim. fyysiseen liikkuvuuteen, kehomielen joustavuuteen, unen, kivun hallintaan, aivojen toiminnan sekä tietoisuuden kehittymiseen

Syyskauden 2023 ryhmään otetaan 10  ensimmäiseksi ilmoittautunutta . Satunnaisia kävijöitä tarjous-kertahintaan 18  e varmasti mahtuu mukaan muutama/kerta. Oma alusta. Liikkeiden ohjaus yksilöllisen tarpeen mukaisesti.

Sydämellisesti tervetuloa hengitystä  ja koko kehomieltä avaavan  joogaharrastuksen pariin. Ole ajoissa paikalla, tunti alkaa tasan 18.30.Läsnäolojooga Mikkelissä ma 28.8 alkaen                               

Koko kehomieltä hoitavaa, elinvoimaa lisäävää, rentouttavaa yin / yang tyyppistä läsnäolojoogaa ja äänimaljarentoutus kauniiden taideteosten keskellä idyllisessä galleriassa. Kaikille omin jaloin kulkeville, yksilöllisesti soviteltavaa. Aikaisempaa kokemusta ei tarvita. Oma alusta ja halutessa fleese huopa.

Aika:     klo 16.00 – 17.00 maanantaisin 28.8.-27.11.2023 (ei vk 37).

Hinta:   10 e/hlö /kerta – ilmoita mielellään silloin kun et pääse tulemaan kiitos!

Paikka: Sininen Talo taideyhdistys Mikkelangelot, Maaherrankatu 31 Mikkeli

Ohjaaja: Annika Schauman läsnäolojooga ohjaaja/kouluttaja/hieroja

Yht.tiedot: puh 040 7606 285  sukunimi.etunimi at gmail.com  www.shindo. fi


PIEKSÄMÄELLÄ YHDISTYSTEN YHTEINEN MATALAN KYNNYKSEN VOIMAA JA TASAPAINOA -LIIKUNTARYHMÄ

Liikunta on Järjestötalon monitoimitilassa torstaisin 14.9 alkaen klo 15 -16:30, os. Tasakatu 4-6. Pieksämäki 76100

Ryhmän vapaaehtoisena vetäjänä toimii Lea Matilainen.

TULE MUKAAN MUKAVAAN PORUKKAAN!

Ryhmä on jäsenille maksuton, mutta yhdistykset maksavat yhdessä pienen tilavuokra-maksun.

Lisäksi sauvakävelyryhmä suunnitelmissa keskiviikkoisin klo 13:00. Ota yhteys Sirkkaan.

Yhteyshenkilö Sirkka Nuutinen, sirkka.eh.nuutinen@gmail.com, 040 1851640

Yhteistyössä

Etelä-Savon Luustoyhdistys ry

Etelä-Savon Allergia, Iho ja Astma ry

Neuvokas Toimintakeskus

Kävelykerho 11.9.2023 alkaen - Otto Mannisenkatu 4, 50100 Mikkeli

Kaikille avoin kävelykerho joka maanantai klo 10. Lähtö Estery-talon sisäpihalta (Otto Mannisen katu 4, Mikkeli). Kaiken kuntoiset kävelijät ovat tervetulleita mukaan. Mahdollisuus myös lainata kävelysauvoja Ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Kaikki mukaan yhteisiin kävelyihin!

Kaupungistuneessa ympäristössä ihmiset tarvitsevat luonnon hyviä mikrobeja, luontokosketusta. Luontokosketuksen vähenemisellä on todettu olevan yhteys moniin tulehdusperäisiin sairauksiin, kuten allergioihin. Viettämällä enemmän aikaa luonnossa ja laittamalla kädet multaan saamme samalla aimo annoksen luonnon hyviä mikrobeja, jotka vahvistavat mm. vastustuskykyämme.

Liikkumaan 2023


TULOSSA

Edellisten vuosien tapaan, on tänäkin vuonna tulossa rastiratoja luonnon helmaan. Luonnossa liikkuminen vahvistaa vastustuskykyä, nostattaa kuntoa, fyysistä ja psyykkistä hyvinvointia.

Otamme mielellämme vastaan liikuntaan liittyviä ehdotuksia. Ehdotuksia voi lähettää toimistoomme sähköpostilla: esallergia.iho.astma (at) gmail.com tai puh. 0440 214 112/Merja


Hoida astmaa ja hyvinvointia luontoliikunnalla

Liikunta on tärkeä osa ihmisen hyvinvointia. Se on osa astman omahoitoa. Liikunta parantaa yleiskuntoa ja hapenottokykyä. Vaikutukset näkyvät ja tuntuvat kokonaisvaltaisesti elämänlaadussa. Lihaskunnon ja yleisen jaksamisen paraneminen ovat selkeimmin havaittavia muutoksia. Liikunnan myönteisiä vaikutuksia ovat myös myös sydän- ja verenkiertoelimistön tehostuminen, unen laadun paraneminen, immuunijärjestelmä tehostuminen ja henkisen hyvinvoinnin koheneminen. Aineenvaihdunta tehostuu, joten myös painonhallinta helpottuu.

Kun astman hoitotasapaino on kunnossa, voi huoletta liikkua. Aloita liikuntaharrastus maltilla, liiku monipuolisesti ja kuuntele kehoasi. Miten se reagoi rasitukseen? Vaihtoehtoja on valtavasti, etsi itsellesi sopivin liikuntamuoto.  Jos astma oireilee rasituksessa, tarvitsee kiinnittää huomiota hoitotasapainoon. Onko lääkitys kunnossa?

Luontoliikunta on tutkitusti eriomainen keino hoitaa omaa hyvinvointia. Luontoliikunta sopii myös siitepölyallergiselle, kun siitepölykausi on takana. Luonnossa liikkuminen alentaa verenpainetta, laskee stressihormoneja sekä tukee immuunijärjestelmän toimintaa. Astman hoitotasapaino säilyy helpommin, kun puolustusjärjestelmä toimii ja jokainen liikkeellä oleva flunssaan ei tartu.

Luonnon helmassa me altistumme monipuolisesti ympäristön ylläpitämille hyödyllisille mikrobeille. Luontoaltistusta voi hankkia monipuolisesti. Liiku ja hyödynnä luonnon antimia metsässä, puutarhassa tai missä tahansa, missä joudut kosketuksiin kasvien, eläinten ja maaperän mikrobien kanssa. Lähde vaikka sieniretkelle, puolukkametsään tai tutkimaan metsän kasveja. Oma puutarha tarjoaa sekä hyödyllistä mikrobialtistusta että hyötyliikuntaa. Näin ylläpidät ihon, suoliston ja limakalvojen runsasta ja monipuolisia mikrobiyhteisöjä, joista on meille pääasiassa hyötyä. Nämä hyödylliset mikrobilajistot vaikuttavat elimistömme puolustusjärjestelmien kehittymiseen. Ne ovat myös jatkuvassa vuorovaikutuksessa elinympäristömme mikrobien kanssa. Altistusta ympäristön kautta tulisi saada läpi elämän.

Nykyihminen elää liian hygieenisessä ympäristössä. Samanaikaisesti krooniset sairaudet kuten astma, allergiasairaudet ja tulehdukselliset suolistosairaudet ovat lisääntyneet.  Esimerkiksi allergiassa elimistö alkaa ylireagoida ympäristömme harmittomille aineille kuten siitepölylle. Tämä on seurausta elämäntavoistamme liian puhtaassa kaupunkimaisessa elinympäristössä. Elimistömme luontainen immuniteetti ei pääse kehittymään. Ympäri maailmaa tehtyjen tutkimusten tulokset ovat yhteneväiset, maaseudulla elävillä on vähemmän allergiasairauksia ja astmaa. Alttius sairastua esim. allergiasairauksiin ja astmaan on kuitenkin monimutkainen kokonaisuus. Siihen vaikuttavat mm. ihmisen perimä, varhaislapsuuden elämänvaiheet, asuinympäristön luonnon monimuotoisuus, elämäntavat ja ravitsemus. Lapsen varhaisilla elämänvaiheilla, jopa tekijöillä jo ennen syntymää on vaikutuksia suoliston mikrobistoon ja immuunijärjestelmän kehittymiseen.

Aloita luontoliikunta ja lähde tutustumaan Etelä-Savon Luonto liikuttaa -hyvinvointirasteille. Niitä on neljätoista eri puolella Etelä-Savoa.

Mmm, sh Helena Pakkanen

Yhdistyksemme neuvojaan Helenaan saa yhteyden parhaiten sähköpostitse: helena.allergia (at) gmail.com. Voit jättää myös puhelinviestin numeroon 044 257 9036.