Neuvonta

Kysyttävää allergioista, astmasta, ihosairauksista tai niiden kanssa elämisestä? Neuvonnasta saat henkilökohtaista ohjausta alan ammattilaisilta.


Etelä-Savon Allergia, Iho ja Astma ry:n neuvonta

"Kevät tulee... Joko nenä kutisee ja vuotaa ja silmät punoittavat ja vetistävät? Ei ihme, sillä tänä vuonna siitepölykausi alkoi poikkeuksellisen aikaisin. Leppä aloitteli kukintaansa maan eteläosissa jo helmikuun alkupuolella, ja useimmiten kukinta etenee parissa viikossa pohjoisempaan.

Onneksi allergialääkkeitä on tänä päivänä monipuolinen valikoima erityyppisiin oireisiin, mutta kannattaa myös muistaa lääkkeettömät hoidot. Esimerkiksi kokeile nenäkannun käyttöä, joka huuhtelee epäpuhtaudet ja eritteet nenästä pois. Nenäkannulla huuhtelua kannattaa käyttää myös ennen nenäsuihkeita," neuvoo Helena.

Neuvojamme sh Helena Pakkanen neuvoo, puh. 0442 579036  tai helena.allergia@gmail.com . Neuvonta on ilmaista ja normaali puheluhinta. Voit jättää myös tekstiviestin tai puheviestin, Helena ottaa sinuun yhteyttä.


Allergia– Iho ja Astmaliiton allergia- ja astmaneuvonta

puh. 0600 144 19  ma-ke klo 10-14  (0,87 e/min + pvm) allergianeuvoja@allergia.fi Numeroon vastaavat  sh Anne Vuorenmaa ja sh Kaisa Toikko. Neuvonta palvelee myös sähköpostitse. Kysymyksiin pyritään vastaamaan viikon sisällä.


Ihoneuvonta

puh. 0600 413 146   ma klo 10-12, ke klo 10-12 ja pe klo 13-15  (0,86 €/min + 1€/puhelu + pvm/mpm) Neuvontanumerosta saa neuvoja ihoa ja ihosairauksien hoitoa koskevissa asioissa. Puheluihin vastaa erikoissairaanhoitaja Maria Aitasalo.


Sosiaaliturvaneuvonta

puh. 045 114 4459  ke klo 10-14  risto.heikkinen@allergia.fi  Erityissuunnittelija Risto Heikkinen vastaa kysymyksiin, jotka liittyvät yhteiskunnan tarjoamiin tukiin ja palveluihin. Lisäksi häneltä voi pyytää apua tukien hakemiseen ja muutoksenhakuun sähköpostitse.


Iho- ja kosmetiikkaneuvonta

puh. 010 279 0991  kosmetiikka@allergiahelsinki.fi  Maksuttomasta iho- ja kosmetiikkaneuvonnasta voit kysyä kosmetiikka-allergioista ja ihon-hoitoon liittyvistä asioista. Kysymyksiin vastaa farmaseutti, kosmetologi Merike Laine. Helsingin allergia- ja astmayhdistys ylläpitää myös kosmetiikan allergiaportaalia. Portaalista saat haettua kosmetiikkasarjojen tuotetietoja itsellesi sopivien tuotteiden löytämiseksi.