Neuvonta

Kysyttävää allergioista, astmasta, ihosairauksista tai niiden kanssa elämisestä? Neuvonnasta saat henkilökohtaista ohjausta alan ammattilaisilta.


Heinien kukinta on ohi ja samalla siitepölykausi allergiaoireineen. Jos allergisia oireita esiintyy edelleen, voi syynä olla homesienten itiöt. Syksyllä luonto on täynnä kuollutta eloperäistä ainesta, jonka hajottaminen on sienten tehtävä. Näiden itiöiltä ei voi välttyä luonnossa liikkuessa. Niiden määrä on runsaimmillaan loppukesästä lokakuulle asti, ja esiintyminen päättyy vasta kun lumi ja pakkanen tulevat. Lisäksi allergiaoireita voivat aiheuttaa lakkisienten itiöt, kuten suppilovahveroiden ja rouskujen itiöt. Sieni-itiöiden oireiden hoitoon auttavat saman tutut lääkkeet kuin siitepölyallergioihin eli antihistamiinit, silmätipat ja nenäsuihkeet. Lääkkeettömät hoidot, kuten nenäkannun käyttö kannattaa muistaa sekä allergioiden että syksyn flunssaoireiden hoidossa.


Etelä-Savon Allergia, Iho ja Astma ry:n neuvonta

Neuvojamme sh Helena Pakkanen neuvoo allergioihin, astmaan ja ihosairauksiin liittyvissä asioissa, puh. 0442 579036 tai helena.allergia@gmail.com. Neuvonta on ilmaista ja normaali puhelun hinta. Jos Helena ei pysty vastaamaan puhelimeen, niin jätä teksti- tai sähköpostiviesti, niin hän ottaa sinuun päin yhteyttä.


Allergia– Iho ja Astmaliiton allergia- ja astmaneuvonta

Puh. 0600 144 19  ma-ke klo 10-14  (0,87 e/min + pvm) allergianeuvoja@allergia.fi Numeroon vastaavat  sh Anne Vuorenmaa ja sh Kaisa Toikko. Neuvonta palvelee myös sähköpostitse. Kysymyksiin pyritään vastaamaan viikon sisällä.


Ihoneuvonta

Puh. 0600 413 146   ma klo 10-12, ke klo 10-12 ja pe klo 13-15  (0,86 €/min + 1€/puhelu + pvm/mpm) Neuvontanumerosta saa neuvoja ihoa ja ihosairauksien hoitoa koskevissa asioissa. Puheluihin vastaa erikoissairaanhoitaja Maria Aitasalo.


Sosiaaliturvaneuvonta

Puh. 045 114 4459  ke klo 10-14  risto.heikkinen@allergia.fi  Erityissuunnittelija Risto Heikkinen vastaa kysymyksiin, jotka liittyvät yhteiskunnan tarjoamiin tukiin ja palveluihin. Lisäksi häneltä voi pyytää apua tukien hakemiseen ja muutoksenhakuun sähköpostitse.


Iho- ja kosmetiikkaneuvonta

Puh. 010 279 0991  kosmetiikka@allergiahelsinki.fi  Maksuttomasta iho- ja kosmetiikkaneuvonnasta voit kysyä kosmetiikka-allergioista ja ihon-hoitoon liittyvistä asioista. Kysymyksiin vastaa farmaseutti, kosmetologi Merike Laine. Helsingin allergia- ja astmayhdistys ylläpitää myös kosmetiikan allergiaportaalia. Portaalista saat haettua kosmetiikkasarjojen tuotetietoja itsellesi sopivien tuotteiden löytämiseksi.